Edukacja była również związana z LSM-em - Andrzej Misztal - fragment relacji świadka historii [TEKST]
Oczywiście edukacja również [była] związana z LSM-em. Kończyłem szkołę dwudziestą dziewiątą. Ciekawostką może [być fakt], że wyszło z niej wielu lubelskich fotografów. Myślę, że był [w tym] bardzo duży udział Stefana Ciechana. Najstarszym z nas był Krzysztof Link mieszkający na [ulicy] Wajdeloty. [Uczęszczali tam również] Jacek Kmieć, obecnie Prezes i członek LTF-u [Lubelskie Towarzystwo Fotograficzne –red.], Tomek Burdzanowski, Robert Paprota (Foto-Robi –eclerc ul. Zana), Piotr Łapiński (nieżyjący niestety) [oraz] Andrzej Kwiatkowski (serwisant minilabów), który pracował z Andrzejem Rożkiem. Z tego, co pamiętam, Andrzej Rożek również przetoczył się przez szkołę [numer] dwadzieścia dziewięć. [Mówię o] tych, którzy pracują zawodowo. Natomiast jest wiele osób, z tego kręgu które po prostu uprawiają...