Działalność Fotoklubu opierała się na zajęciach indywidualnych - Andrzej Misztal - fragment relacji świadka historii [TEKST]
[Działalność] Fotoklubu opierała się właściwie na zajęciach indywidualnych. To znaczy członkowie klubu mogli przychodzić i realizować swoje tematy. Czyli mogli tam wywołać negatywy [czegoś, co] sfotografowali, wykonać powiększenia… [Istniała] możliwość [wywoływania negatywów zarówno] czarno-białych, [jak i] barwnych. Fotoklub posiadał również własne studio fotograficzne, z którego mogliśmy czasem korzystać. Oczywiście to studio było fajnie wyposażone [jak] na tamte czasy. Ze światłem ciągłym, z lampami ciągłymi. [One] dały świetne wprowadzenie w światło błyskowe. Czyli w to, co w tej chwili stosujemy. [W Fotoklubie organizowano] również wystawy. Z tym że [robiono to] raczej okazjonalnie. Najczęściej były to [ekspozycje] poplenerowe lub tematyczne. Dom...