Kariera zawodowa - Daniel Marszałek - fragment relacji świadka historii [TEKST]
Pierwszą pracę podjąłem w Szpitalu Klinicznym Nr 1 na ulicy Staszica. Byłem tam chyba dwa lata, najpierw [na stanowisku] laboranta makro – mikroskopowego, a później w zakładzie fotografii naukowej. Robiliśmy zdjęcia różnych chorób, przygotowywaliśmy studentom materiały na ćwiczenia. W 1961 roku przeniosłem się do pracy w Wydziale Finansowym na ulicy Sądowej 5 i tam pracowałem prawie trzynaście lat. Oczywiście skończyłem studia, w 1973 roku awansowałem na stanowisko komornika skarbowego do Urzędu Powiatowego Wydziału Finansowego na ulicy Chopina 5. Tam pracowałem chyba trzy lata, a potem jak znieśli powiaty zacząłem pracować w Okręgowym Zarządzie Dochodów Państwa i Kontroli Finansowej. Następnie parę miesięcy byłem zatrudniony w Świdniku, a potem kolega ściągnął mnie do Totalizatora Sportowego w Lublinie, gdzie...