Waldek Dras miał kondycję mocnego człowieka - Waldemar Michalski - fragment relacji świadka historii [TEKST]
czasopismo "Akcent" Waldemar Dras miał kondycję mocnego człowieka Stale współpracował z „Akcentem” Na dwa czy trzy lata wyjechał do Niemiec, gdzie zarobkował. Wrócił stamtąd niezupełnie zdrowy. Miał silne bóle głowy. Martwił się, że coś jest niedobrego. Musiał się leczyć w Niemczech. Trzeba byłoby płacić za leczenie, więc wrócił do kraju, do Lublina, żeby tutaj skorzystać z porady lekarskiej. Wydawało nam się, że to są migrenowe bóle, bo Waldek miał kondycję mocnego człowieka, ćwiczył. Tak więc nikt z nas nie wierzył, że może mu coś się przydarzyć. Ale gdy pojawił się w „Akcencie”w maju 1994 roku, to już zauważyłem, że ma problemy ze wzrokiem, już nie dostrzegał pewnych rzeczy. Rozmawialiśmy o różnych...