Klub Arcus znajdował się obok muzeum - Stanisław Bałdyga - fragment relacji świadka historii [TEKST]
Arcus znajdował się obok muzeum, przez ścianę. Kiedy upadł w latach osiemdziesiątych, to przebito ścianę i powiększono muzeum. Do Arcusa wejście z zewnątrz było tak jakby za pomnikiem. Wisiał tam szyld. Napis pomalowany był chyba na jakiejś sklejce czy pilśni. Nie pamiętam dokładnie. Nie tak dawno widziałem u kogoś ten napis. Natomiast do muzeum wchodziło się w bramę, która znajduje się po prawej stronie. I za bramą z boku było wejście do muzeum. Wtedy kiedy Arcus mocno żył, to byłem na studiach. Po studiach wróciłem i zająłem się swoimi sprawami. Ale wpadałem tam kilkakrotnie. Koledzy mnie zapraszali i byłem na jakichś spotkaniach. W Arcusie odbywały się zabawy, takie różne rzeczy. To pamiętam. Ale nie umiałbym powiedzieć szczegółów. Jak szliśmy gdzieś na jakąś...