Konkursy, medale, wyróżnienia - Stanisław Bałdyga - fragment relacji świadka historii [TEKST]
Przy Konkursie Graficznym im. Józefa Gielniaka w Jeleniej Górze była też wystawa pokonkursowa. Konkurs ten wpierw był ogólnopolski, a potem międzynarodowy. Liczył się tam tylko wypukłodruk, czyli drzeworyt, linoryt… Często brałem w tym udział i moje prace były przyjmowane. Kilkakrotnie dostawałem wyróżnienia. Raz otrzymałem nagrodę z medalem. Bo oprócz nagrody dawano też medal imienia [Józefa] Gielniaka. Mam gdzieś go w domu. W Radomiu przy skansenie była galeria. I tam organizowano konkurs. Wpierw dostałem wyróżnienie, a później kilkakrotnie byłem w jury tego konkursu. Chyba trzy czy cztery lata temu na Międzynarodowym Triennale Sztuk Graficznych imienia [Tadeusza] Kulisiewicza w Warszawie dostałem wyróżnienie. Triennale robi...