Szkoły muzyczne i gra na instrumentach - Dariusz Machnicki - fragment relacji świadka historii [TEKST]
Po iluś tam latach, zaczęli budować i wybudowali szkołę muzyczną. No to automatycznie szkoły muzyczne poszły. A tutaj zostały szkoły takie, które nie miały budynku. Bo również szkoła muzyczna była na Krakowskim Przedmieściu, róg Wieniawskiej. Olbrzymi dom i tam była szkoła muzyczna, róg Krakowskiego Przedmieścia i Wieniawskiej. Olbrzymi, wysoki dom. Tam jest chyba biurowiec. Ale w każdym bądź razie w pewnym okresie czasu tam była szkoła muzyczna. Szkoła muzyczna również była w budynku, który został wybudowany na osiedlu FSC. Niedaleko Hutniczej, Hutnicza – Mełgiewska. Tam szkoła muzyczna chyba jest do tej pory. Prywatna szkoła muzyczna, chyba Lipińskiego Przeważnie lekcje były w godzinach popołudniowych. Jeżeli było dużo młodzieży,...