Wanda Wnukowska

Wanda Wnukowska urodziła się we wsi Ciecierzyn. Ukończyła szkołę podstawową w Ciecierzynie. W czasie wojny kontunuowała naukę w szkole gospodarstwa wiejskiego w Dysie. Po wojnie przeniosła się do Lublina, gdzie przez rok uczęszczała do prywatnej szkoły krawieckiej przy ulicy Buczka. Po wyściu za mąż zamieszkała na ulicy Lubartowskiej, później w domu przy Rogatce Lubartowskiej, a następnie w Dysie, gdzie razem z mężem prowadziła prywatną uprawę warzyw i kwiatów a w późniejszym okresie również hodowlę owiec. Obecnie przebywa na emeryturze.