Barbara Sobieraj-Kanadys

Szkoła Podstawowa nr. 24 w Lublinie na ulicy Radziwiłowskiej. Absolwentka Technikum Chemicznego nr 1 w Lublinie. Studia chemiczne na UMCS. Praca w Zakładzie Chemii Ogólnej Akademii Medycznej. Obecnie Zakład Chemii Medycznej na etacie adiunkta. Jest żoną Macieja Sobieraja, jednego ze współtwórców „ Spotkań ” .

Barbara Sobieraj-Kanadys - relacja świadka historii

Pani Barbara Kanadys Sobieraj opowiada o latach szkolnych spędzonych w Technikum Chemicznym przy Alejach Racławickich. W relacji znajdziemy też bardzo ciekawe informacje na temat życia codziennego w PRL-u oraz o wprowadzeniu stanu wojennego.