Mieczysław Sachadyn

Pan Mieczysław uczęszcza do Szkoły Podstawowej nr 2 im. S. Staszica w Chełmie, a następnie do I LO im. S. Czarneckiego w Chełmie. Po maturze rozpoczyna studia na kierunku Matematyka na UMCS-ie. Jeszcze jako student pracuje w zastępstwie, jako nauczyciel Matematyki w liceum wieczorowym przy II LO im. J. Zamoyskiego w Lublinie. Na początku lat 70. pracuje m. in. jako fotograf w Zakładzie Projektowania Usług Inwestycyjnych "Inwestprojekt" w Lublinie, a jednocześnie jako nauczyciel w IX LO im. M. Kopernika, w którym uczy do dziś. W latach 70. i 80. był bardzo aktywnym fotografem życia kulturalnego Lublina, a zwłaszcza teatrów alternatywnych.