- Pszczoły pochłaniały mnie od najmłodszych lat
- Miodobranie wymaga wiedzy i ciężkiej pracy
- Kiedyś mówiło się, że pszczoły cięte, to pszczoły bardzo miodne
- Pracuję na ulach warszawskich poszerzanych i staropolskich
- Udało mi się w ciekawy sposób połączyć rodziny pszczele
- Potrafię wyczuć, kiedy pszczoły się wyroją
- Można podzielić pszczoły nie czekając na rójkę
- Pasieka ginie po śmierci pszczelarza, bo nie ma się kto nią zająć
- Zapach jadu wyzwala agresję u pszczół
- Stara matka czerwi inaczej niż młoda
- Mam swoje sposoby walki z motylicą
- Jak dzielę rodziny pszczele
- Lecznicza herbatka dla pszczółek
- Lepiej jak pszczoła ma chłodniej, niż za gorąco
- Lubię dzielić się wiedzą o pszczołach
- Mam swoje metody łączenia rodzin pszczelich
- Mistrzem pszczelarskim w domu była mama
- Podrobić miód, to też jest sztuka
- Proces wymiany matek pszczelich ma swoje zasady
- Przy pszczołach ostrożności nigdy dosyć
- Przy pszczołach pracuję bez rękawiczek
- Przy pszczołach trzeba zachować zimną krew
- Pszczelarstwo, to moja pasja
- Pszczelarze niezrzeszeni płacą niestety więcej
- Ule w mojej pasiece
- W Bronicach mieszkam od kwietnia do listopada
- W słabym ulu rójki nie będzie
- Wszyscy są uczuleni na jad pszczeli, a nikt nie jest uczulony na miód!
- Zabezpieczanie wosku przed motylicą
- Łagodne, ale czy miodne?