Agata Koss

Absolwentka polonistyki KUL. W latach 1992-2000 pracowała w redakcji Kwartalnika Literackiego "Kresy". Od 1993 do1994 roku pełniła funkcję rzeczniczki prasowej KUL, od 1994 roku pracuje w Polskim Radiu Lublin, jest także współpracowniczką II Programu Polskiego Radia i pisma "Cogito". Autorka audycji społeczno- kulturalnych, także poświęconych tematyce Unii Europejskiej (liczne szkolenia w kraju i zagranicą). Nagradzana w konkursach krajowych i regionalnych. Prowadzi warsztaty medialne na Uniwersytecie Marii Curie Skłodowskiej.