Bronisław Koc

Bronisław Koc - fotografia świadka historii
Bronisław Koc - fotografia świadka historii (Autor: !!!)

Rodzina Bronisława Koca do Puław przeniosła się w 1939r. Zamieszkali przy ul. Kazimierskiej (w domu Wojciechowskich). W okresie wojny mieszkał przy ul. Gdańskiej. Uczęszczał do szkoły podstawowej przy ul. Włostowickiej, oraz nr 3 przy ul. Gdańskiej, którą ukończył w 1949r. Naukę kontynuował w Liceum Ogólnokształcącym im. księcia Adama Czartoryskiego. W 1952r. podjął pracę w Wydziale Oświaty Powiatowej Rady Narodowej w Puławach, na stanowisku inspektora wychowania pozaszkolnego. Pracował także w szkole w Karczmiskach, na stanowisku organizatora ZMP, oraz w domu dziecka w Garbowie. Bronisław Koc zmarł 1 listopada 2003 roku.