Wiesława Kłębukowska

Wiesława Kłębukowska urodziła się 1933 r. w Lublinie przy ulicy Wiejskiej 8, w domu swej babki Konstancji Drzymulskiej. Pod tym adresem rodzina mieszkała do przymusowego wywłaszczenia w 1969 roku. W okresie wojny w domu ulokował się sztab Armii Czerwonej, a dla potrzeb zamieszkującej go rodziny wydzielono tylko jedno pomieszczenie. Wiesława Kłębukowska miała dwoje starszego rodzeństwa, siostrę i brata, oboje już nie żyją. W czasie kiedy jej matka pracowała, rolę opiekunki i wychowawczyni dzieci wzięła na siebie babcia, z która pani Wiesława czuła się silnie związana. Po wojnie pani Kłębukowska dokończyła szkołę podstawową nr 10 na Kalinowszczyźnie, a potem liceum Vetterów. Po szkole podjęła pracę w Centrali Tekstylnej, gdzie pracowała przez cztery lata. Następnie swoje życie zawodowe związała z Centralą Wojskową, gdzie na stanowisku księgowej pracowała do emerytury. Obecnie Wiesława Kłobukowska jest członkinią Stowarzyszenia Rodzin Katyńskich, poza tym prowadzi badania genealogiczne.

Wiesława Kłębukowska - relacja świadka historii