Filippo Abisso

Filippo Abisso - fotografia świadka historii
Filippo Abisso - fotografia świadka historii (Autor: Abisso, Filippo (1976- ))

Filippo Abisso urodził się 28.05.1976 roku w Treviso, ukończył studia na Uniwersytecie w Wenecji, na wydziale historii. Po ukończeniu studiów wyjechał zagranicę. Od początku pracował jako lektor języka włoskiego, uczył w szkołach językowych oraz udzielał prywatnych lekcji. Od 2001 od 2005 roku mieszkał w Rosji w Moskwie Od 2006 od 2008 mieszkał na Ukaranie w Kijowie W 2008 roku przyjechał do Polski, Przez 3 miesiące mieszkał w Warszawie, w październiku 2009 roku przyjechał do Lublina. Obecnie pracuje w Lublinie jako lektor języka włoskiego.

Filippo Abisso - relacja świadka historii

Filippo opowiada o swoich doświadczeniach po zakończeniu studiów. Nie udało mu się znaleźć satysfakcjonującego zajęcia, dlatego postanowił wyjechać za granicę (Rosja, Ukraina).Przyjazd do Polski i warunki osiedlenia się w Lublinie. Pierwsze wrażenia z Lublina- opis życia w mieście, ulubione miejsca, wady i zalety Lublina.